ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER – 40 DE PERMISE REȚINUTE

În perioada 4-6 martie 2022, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase aproape 40 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale, dintre care 261 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

44 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

16 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 7 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 28 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

În cursul nopții precedente, polițiști de la Secția 6 Poliție Bozovici au oprit pentru control pe DJ 571B, în afara localității Dalboșeț, un autoturism condus de un bărbat din comuna Șopotu Nou, care la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar după ce a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acesta a refuzat prelevarea.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Comentarii

comentarii

One thought on “ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER – 40 DE PERMISE REȚINUTE

Comentariile sunt închise.