ACȚIUNILE  POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER CONTINUĂ

Polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 450 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 36 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru ca participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 450 de sancțiuni contravenționale, dintre care 201 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

53 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

13 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 6 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 26 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

Duminică, 8 mai, în jurul orei 8.15, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control, în localitatea Jupa, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din Constantin Daicoviciu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, inspecția tehnică periodică a autoturismului avea valabilitatea expirată, autovehiculul neavând asigurare de răspundere civilă auto valabilă.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, conducătorul auto fiind sancționat contravențional, ca măsură complementară fiind retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului și ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Comentarii

comentarii