Activitatea didactică continuă în online la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița VIDEO

Activitatea didactică continuă în online la Universitate. Chiar dacă noul tip de coronavirusul a închis porțile școlilor și cursurile universități, procesul educațional nu se oprește. Cursurile de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița s-au mutat în on-line iar profesorii și studenții folosesc platforme educaționale pentru a nu-și întrerupe formarea profesonială.

Universitatea reșițeană propune o serie de modalități pentru continuarea procesului didactic, opțiunea pentru o anumită variantă se află la nivelul cadrului didactic și a studenților, condiționată de tehnologia disponibilă și de specificul domeniului. Cadrele didactice pot intra cu parolă, pot crea clase virtuale și invita studenții la activitățile didactice, utilizând adresele de email cu domeniul instituției. Studenții pot intra cu parolă sau ca “oaspeți” (guest), într-o platformă care asigură securizarea cursurilor, a seminariilor și o comunicare pe diferite paliere a clasei, inclusiv posibilitatea de organizare a videoconferințelor.

Pentru unele dintre cadrele didactice de la universitatea reșițeană cursurile on-line nu sunt o noutate.  Conform orarului, Mirela Minică, intră pe platforma edmodo pentru a posta  conținut educațional, dar și pentru a interacționa cu studenții.

Activitatea didactică continuă în online la Universitate. Suspendarea cursurilor se va prelungi pe perioada stării de urgență. 

Comentarii

comentarii