Activități de dezvoltare și atașament pentru tată și fiu

Chiar dacă copiii au foarte multe activități împreună cu părinții, aventurile și timpul petrecut doar cu tatăl sunt de neînlocuit. Periodic, alegeți să petreceți momente doar voi, băieții. Îți vei construi o relație puternică cu cel mic, va vedea în tine un exemplu și un prieten de nădejde.

Iată ce puteți face:

1.Mergeți într-o excursie cu cortul. Este visul oricărui copil să petreacă o noapte în natură, cu tatăl său, să exploreze și să învețe să facă un foc de tabără. Încălțați-vă cu pantofi confortabili. Pe Fashion Days găsiți multe modele potrivite.

2. Faceți un grătar. Cu siguranță va fi încântat să taie lemne și să pregătească focul pentru grătar. Avantajul este că puteți gusta primii din bunătățile preparate, sunt mult mai delicioase.

3. Mergeți la pescuit. Este minunat să petreacă o zi în natură, cu tatăl său și să se mândrească cu capturile sale. Fiecare pește prins va fi o victorie și o nouă experiență.

4. Jucați fotbal. Această activitate poate fi făcută începând cu primii ani de viață. Veți face mișcare, vă veți distra și vei fi cel care îl învață să se joace cu mingea. Cine știe, poate este începutul unei noi pasiuni sau chiar cariere. Alegeți împreună echipamentul pentru această activitate. Alege-i o pereche de adidasi de copii confortabili, care să-i ofere siguranță.

5. Construiți cu piese lego. După ce ați construit modelul după instrucțiuni, folosiți piesele pentru noi proiecte imaginate de voi. Tu te vei relaxa după o zi plină de provocări și el își va dezvolta imaginația și îndemânarea.

6. Reparați împreună lucrurile defecte din casă. Indiferent de vârstă, va fi încântat să fie ucenicul tatălui său. Satisfacția va fi pe măsură și în timp veți deveni echipa perfectă.

7. Treceți împreună o misiune dificilă din jocul preferat. Copiii nu trebuie să petreacă mult timp în fața calculatorului sau a televizorului, însă, cu toții știm că adolescenților le plac jocurile video. Din când în când, puteți face echipă sau puteți organiza o competiție în lumea virtuală.

8. Construiți o căsuță pentru păsări, o bărcuță sau un suport pentru flori. Implică-l în orice activitate de bricolaj, va fi un ajutor de nădejde și va învăța să mânuiască uneltele.

9. Documentați-vă despre mașini. Mergeți la expoziții, uitați-vă la emisiuni speciale, mergeți împreună la service sau pur și simplu ridicați capota și discutați despre piesele și butoanele mașinii. În primii ani, puteți doar să vă jucați cu mașinuțe, să organizați curse și să le conduceți cu telecomanda.

10. Povestește-i despre pasiunile și experiențele tale din copilărie. Îl va ajuta enorm să știe cum a fost copilăria tatălui său și ce peripeții a avut. Cine știe, poate va încerca și el câteva.

Orice activități alegi să faci, fii alături de el și acordă-i zilnic atenție, indiferent de cât de încărcat ai programul. Anii trec și acestea sunt singurele amintiri care contează.

Comentarii

comentarii

One thought on “Activități de dezvoltare și atașament pentru tată și fiu

Comments are closed.