Activităţile desfăşurate de poliţişti în cadrul programului „TEDI- Şcoala siguranţei”

În continuarea activităţilor prevăzute în cadrul programului TEDI- Şcoala siguranţei, program educaţional naţional ce urmăreşte însuşirea informaţiilor privind siguranţa personală, de către elevii din clasa I, poliţiştii din cadrul I.P.J. Caraş – Severin, Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat 4 sesiuni de informare a elevilor de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu „ din Reşiţa şi de la Şcoala Gimnazială din Tîrnova.

La aceste activităţi au participat 84 de elevi şi 6 cadre didactice. În scopul creşterii gradului de siguranţă al copiilor, poliţiştii au identificat potenţialele riscuri la siguranţa acestora, prezentându-le elevilor pericolele care îi pot afecta, acasă, la şcoală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire pentru fiecare situaţie în parte.

La finalul fiecărei sesiuni de informare, elevii au participat la un concurs de identificare a numărului de telefon pe care trebuie să îl cunoască, pentru situaţiile în care s-ar afla în pericol şi au nevoie de ajutor. Elevii câştigători au fost recompensaţi, prin grija învăţătorilor, cu rechizite şi cărţi de colorat.

Comentarii

comentarii