Adevarul despre salariile medicilor! Ce le-a ascuns Guvernul românilor

Deja ne-am obișnuit că pe hârtie cresc toate pensiile și salariile din România, atât de mult încât până și nemții au început să ne invidieze. Economia bubuie, de fapt a bubuit direct în prețurile la alimente și carburanți, care au explodat în portofelele românilor. De la televizor, politicienii ne tot anunță de vreun an de zile că trebuie să începem să-i “urâm” pe profesori și mai ales pe medici, care vor câștiga ca-n Occident. Și câștigurile lor triplate sunt la fel de reale ca autostrăzile suspendate din București, construite de Sorin Oprescu ca să fluidizeze traficul.

Acest exercițiu de PR realizat de miniștrii PSD care au repetat în nenumărate rânduri că medicilor li se vor tripla salariile nu a făcut altceva decât să genereze haos, ură, invidie… mult gri, așa cum ne-am obișnuit. Ciudat că Guvernul nu spune nimic despre salariile de 10 ori mai mari ale politicienilor și nici despre pensiile de 1.000 de lei ale medicilor. Dacă nu le cunosc, le prezentăm noi.

Un internaut făcea pe facebook un calcul simplu:

“Un medic primar avea pana la 31 dec 2017 un salariu net de aprox 6000 de lei. Unii aveau sporuri de 75%, deci in final 10.500 de lei. Acum vor avea un net de aprox 9000 de lei cu un spor de maximum 30%, deci 11.700. Vor castiga medicii care aveau sporuri mai mici. Cresterile REALE vor fi de maximum 10-20% in medie. Benzina s-a scumpit cu mai mult de 10%…“.

Așadar ce concluzie tragem? Că cei mai valoroși medici din țară, cei care muncesc mai mult, au cele mai ridicate performanțe vor câștiga cât cei care sunt mai pe la început de drum. Asta pentru că… sporurile au scăzut dramatic. Super motivație… egalitate de șanse în stilul motostivuitor. Asta în contextul în care speranța de viață a medicilor români este mult sub cea a omului de rând, pentru că uzura fizică și morală își pune amprenta serios. Gărzi interminabile, operații pe bandă rulantă, oboseală excesivă… pe termen lung, totul dă cu minus pentru un medic român. În plus, modul în care PSD vrea să acopere aceste creșteri prezentate în stil PR, pe termen lung nu se susține, așa cum nu se susțin trei sferturi din promisiunile pe care continuă să insiste că se vor realiza.

În acest context, avem nume mari de adevărați eroi medici ca Narcis Copcă, Ioan Lascăr, Irinel Popescu, Gheorghe Burnei, Șerban Brădișteanu și alții cu care presa, uneori chiar la comandă, a șters pe jos. Astfel de medici se nasc rar, se formează greu și de cele mai multe ori se dovedesc a fi de neînlocuit.

A fost înveninată populația de jurnalistul Cătălin Tolonton, de exemplu, care se minuna de ce are un medic sau altul vilă sau mașină ultimul tip? Nu a precizat niciodată cine i-a furnizat informațiile și de ce, dar poate ne explică într-un editorial pe blog cândva. Nu ne-a spus niciodată nici de ce el, un simplu jurnalist de sport, câștiga 35.000 de euro lunar de la patronul Voiculescu. Și nici nu s-a întrebat de exemplu de ce manelistul Florin Salam are palate peste palate și aruncă bani din limuzina sa de lux fără ca ANAF să ia deciziile care se impun.

Tunurile trebuiau să fie îndreptate spre acești mari medici, singurii capabili să opereze cu succes cazuri grave, cazuri care, dacă sunt norocoase sunt rezolvate în străinătate pe de 10 ori mai mulți bani. Dacă nu sunt norocoase… Acești medici care se nasc RAR ar trebui plătiți în aur și lor ar trebui să le ridice primarul Gabriela Firea statui pentru că ei salvează vieți. Voi la cât estimați viața voastră? Sau a părinților voștri? Veți afla atunci când veți ajunge într-o situație limită și nu va avea cine să vă opereze.

Citeste tu mai departe aici: https://www.bugetul.ro/bomba-guvern-minciuna-populista-salariile-medicilor-ascuns-guvernul-romanilor/?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=push

Comentarii

comentarii