Administratia locala nu mai vrea sa arunce banii resitenilor la gunoi VIDEO

Ioan Popa s-a săturat ca municipalitatea să fie singura care plătește pentru gestionarea gunoiului, așa că are în plan acționarea în instanță a Agenției de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri sau a Consiliului Județean Caraș-Severin.

În ultimii doi ani municipalitatea reșițeană a plătit circa 1,5 milioane de euro subvenție pentru transportul deșeurilor la Oradea. Acum municipalitatea dorește recuperarea măcar a unei părți din această sumă și vrea să acționeze în instanță, fie Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri, fie Consiliul Județean Caraș-Severin.

Primarul Popa a spus că: „Primăria plătește o subvenție de circa 200.000 lei/lună pentru transportul gunoiului de aici la Oradea. Noi cărăm 1500 t/lună la Oradea, cumulat pe ultimii doi ani însemnă 1,5 milioane de euro. Noi suntem cu juriștii noștri și încercăm să acționăm în instanță pe cineva. Trebuie să vedem pe cine, dacă acționăm ADI Intercom Deșeuri, Consiliul Județean ca acționar majoritar în povestea asta, cineva trebuie să plătească faptul că noi nu putem duce gunoiul aici la 5 km sau 3 km , la Lupac, și îl ducem la 300 km”.

,,Îi acționăm în instanță pentru că nu putem ieși din ADI. Această asociere, agenție a fost făcută de așa manieră încât nimeni să nu poată ieși din ea. Gunoiul este o afacere profitabilă în toată lumea, se fac bani din plastic, din hârtie, din materiale reciclabile și dacă nu pot să-mi gestionez singur și sunt obligat să stau într-un sistem care nu funcționează cum trebuie, am tot dreptul să solicit despăgubiri”, a mai declarat edilul Reșiței, Ioan Popa.

Începând cu luna aceasta reșițenii vor plăti 10 lei și 50 de bani la gunoi. Motivele care au dus la majorarea taxei, sunt o taxă de 30/tonă impusă de ministerul mediului și solicitarea operatorului de salubritate

Comentarii

comentarii