Administrația orăvițeană a finalizat harta turistică din zona Oraviței

Harta-turistica-Oravita-1024x576Primăria Oravița a finalizat hartă turistică în care sunt incluse obiectivele turistice din zona Oraviței.

Deși harta a fost finalizată la data de 26 octombrie 2013, când Oravița a fost gazda „Zilelor Austriei și Cehiei”, printre invitații de onoare numărându-se și Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, doamna Maria Grapini, astăzi 5 noiembrie 2013, au fost definitivate și ultimele detalii. Harta are ca punct de plecare Oravița, unde sunt prezentate obiectivele de atracție turistică din oraș: -este reprezentat de  cea mai veche cale ferată montanistică din țară, cunoscută și sub denumirea de Semmeringul bănățean. Traseul turistic Oravița – Sasca Montană are ca și repere Lacul Dracului, Cantonul Damian, Cascada Beușnița, Lacul Ochiul Beiului. Traseul Oravița – Bozovici are ca și obiective turistice: Lacul Miniș, Cascada Bigăr, Morile apa de la Rudăria, Cheile Rudăriei. Traseul Oravița – Orșova are ca și repere Cazanele Dunarii și Statuia lui Decebal. Harta include și locațiile de cazare din zonele respective.

„M-am implicat personal în acest proiect.”

Următorul pas al administrației locale este transpunerea acestei hărți într-o hartă online. „Lucrez de mai bine de o lună la acest proiect, în care m-am implicat personal! Împreună cu Petrovan Ionuț, reprezentat al S.C. PIM SERVICE S.R.L, am reușit să identificăm toate reperele turistice din zona Oravița și într-un timp așa scurt am reușit să prezint harta turistică  Ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, doamna Maria Grapini, cu ocazia Zilelor Austriei și Cehiei, eveniment găzduit de Primăria Oravița. Pasul următor va consta în transpunerea harții într-o hartă online, pentru a facilita potențialilor turiști accesul la informațiile despre obiectivele turistice din zona Oraviței”, a declarat primarul orașului Oravița, jr. Dumitru Ursu.

Preluare integraala, citeste mai multe pe http://voceaoravitei.ro

Comentarii

comentarii