Adrian Torma – Primarul de Moldova Noua, este incompatibil cu aceasta functie?? Prefectura cere lamuriri la ANI

Adrian Torma – Primarul de Moldova Noua, este incompatibil cu funcția de edil?? Aceasta este întrebarea ce se naște în urma apariției unui document emis de Prefectura Judeţului Caras Severin şi prin care se cere ANI să efectueze verificările de rigoare. Iată ce scriu colegii de la cotidianul online www.carasanul.ro legat de această problemă:

,,Existența unui posibil conflict de interese de natură administrativă și abuz de putere în formă continuată a primarului localității, Torma Adrian, sunt concluziile trase de către prefectura județului Caraș-Severin. Totul s-a declanșat în urma sesizărilor făcute de către o parte din consilierii locali sătui să tot fie terfeliți în presă și jigniți la tot pasul de către actualul primar Torma Adrian”.

Mai departe, în aceeași publicație, este prezentat pe scurt doar un punct din adresa trimisă de către Prefectură consilierilor locali, urmând ca mâine să fie publicate toate materialele referitoare la acest aspect juridic.

,,În luna decembrie 2016, Adrian Torma inițiază un Proiect de hotărâre de CL și îl trece prin Consiliul Local, proiect referitor la încheierea unui contract de comodat cu Asociația Tommyland Moldova Nouă. Până aici nimic ilegal sau anormal. Însă lucrurile s-au schimbat radical în momentul în care în actele Asociației apare ca vicepreşedinte ……..chiar soția actualului primar- Torma Daniela Costela. Ce spune prefectură? Redăm integral pasajul referitor la acest punct:

,,Acordarea spaţiului din incinta Centrului de Afaceri către Asociaţia Tommyland Moldova Noua s-a realizat prin Hotărârea Consiliului local nr.151/29/11/2016, având la bază prevederile art.124 din Legea nr.215/2001
a administraţiei publice locale cu modificările şi complectările ulterioare şi art.874,2144-2157 din Codul civil.Conform prevederilor art.3 din hotărâre primarului oraşului împreună cu Biroul Patrimoniu, Spaţiu Locativ, au fost împuterniciți cu ducerea la îndeplinire a hotărârii. În acest sens, primarul Oraşului Moldova Noua (Adrian Torma) a încheiat cu Asociaţia Tommyland Moldova Noua, contractul de comodat cu nr.124/14/12/2016 pentru o perioadă de 5 ani. Contractul a fost semnat din partea unităţi administrative teritoriale Moldova Noua (primăria), de primarul oraşului dl.Torma Adrian Constantin în calitate de reprezentant.”

Din actele puse la dispoziţie de către executivul primăriei, s-a constatat că doamna Torma Daniela Costela – soţia primarului Oraşului Moldova Noua Adrian Torma, deţine şi funcţia de vicepreşedinte al asociaţiei precum şi calitatea de membru fondator al asociaţiei.

,,Conform prevederilor Art.76 din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi complectările ulterioare, primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrative sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie ,în exercitarea funcţiei,care produce un folos material pentru sine,pentru soţul sau ori rudele sale de gradul 1.” spune comunicatul Prefecturi Caras Severin.

Redactorii de la www.carasanul.ro spun că ,,Din informațiile noastre, în anul 2016 au fost inițiate mai multe proiecte de către primarul Torma Adrian Constantin, proiecte care îi pot crea probleme juridice majore. Este interesant totuși cum a fost posibilă generarea unor proiecte în care să fie implicată și familia și nici un jurist sau secretarul Primăriei Moldova Nouă, sau avocatul care reprezintă Primăria, să nu-l ,,tragă de mânecă”?!!!

Carasanul.ro mai spune că: ,,Târârea într-un scandal inutil a Asociației Tommyland, o asociație iubită și îndrăgită în Moldova Nouă și nu numai, scandal care putea fi evitat dacă familia Torma nu ar fi dornică de atâtea funcții. Normal ar fi ca odată ales ca primar, să îți iei adio de la afacerile cu soția ta sau cu membrii familiei. Rămâne de văzut care va fi rezultatul dat de Agenția Națională de Integritate (ANI). Și uite așa un slogan drag primarului Torma Adrian Constantin: ,,Puterea de a face bine stă în noi” s-a transformat rapid în: ,,Puterea de a face bine familiei mele stă în voi”.

Comentarii

comentarii