Afaceri cu lemn: Judetele din Romania cu cele mai mari scaderi ale suprafetelor de paduri

Gorj, Maramures, Alba, Suceava, Valcea si Prahova sunt judetele din Romania cu cea mai mare scadere a suprafetei de paduri in perioada 1990-2016, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), consultate de wall-street.ro. Unul dintre aceste judete, Maramures, este pe primul loc in clasamentul judetelor cu cele mai mari cantitati de lemn taiate ilegal in 2016, potrivit unui raport al Greenpeace Romania. Maramuresul este, de altfel, judetul cu cea mai mare valoare a prejudiciului cauzat de taierile ilegale, potrivit celor mai recente date disponibile.

 

Gorjul conduce in clasamentul judetelor din Romania cu cele mai mari scaderi ale suprafetei de paduri, cu o diminuare de 5.800 de hectare in perioada 1990-2016, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), consultate de wall-street.ro. Maramuresul se afla pe al doilea loc, cu o diminuare a suprafetei de paduri, in perioada mentionata, de 4.700 de hectare si este urmat de Alba, cu 4.300 de hectare in minus fata de anul 1990.

Maramuresul mai este fruntas si la un alt capitol, este vorba despre afaceri cu lemn care stau sub semnul ilegalitatii, cantitatile de lemn taiate in mod ilegal in acest judet ajungand, in 2016, la 17,99 milioane de lei, ceea ce reprezinta 45,59% din totalul la nivel national al prejudiciului cauzat de afaceri cu lemn ilegale, potrivit unui raport al Greenpeace Romania. Alte judete prezente in top afaceri cu lemn ilegale sunt Iasi, Cluj, Bistrita-Nasaud si Caras-Severin.

 

Sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/218307/afaceri-cu-lemn-judetele-cu-cele-mai-multe-taieri-de-paduri.html

Comentarii

comentarii