Vizita delegatiei oamenilor de afaceri in Caras Severin s-a incheiat – Afaceristilor le place Caras-Severinul si vad unele oportunitati de afaceri in judet

”Cred că cel puțin am deschis calea de a ne pune pe hartă și a aduce investitori” a fost concluzia la care a ajuns primarul Ioan Popa în urma întâlnirii cu afaceriștii din America și Europa veniți pentru trei zile în Reșița.
În conferința de presă care a avut loc astăzi s-au prezentat concluziile celor trei zile de vizită în această zonă de județ a afaceriștilor americani fiind un prim pas spre găsirea unor modalități de implementare a unor proiecte inovative în zona Reșiței și împrejurimi.

Deși delegația americană s-a aflat pentru prima dată în România și partea centrală a Europei, a fost o primă vizită favorabilă în urma căreia s-au desoperit oportunități investiționale. Cele trei zile de vizită și discuții cu oamenii de afaceri au dus la concluzia că există în această zonă de județ posibilități de dezvoltare durabilă și oportunități pentru proiecte verzi.

Cei de la compania aCar din Germania lucrează împreună cu importante companii ca Siemens, Bosch, Blexer Mayers la un concept de mașină electrică, având deja un prototip funcțional și care caută un loc și parteneri cu care să realizeze produse de serie în Europa de Est. Afaceriștii de la aCar au avut o întâlnire la UEM unde s-au purtat discuții legate de o posibilă colaborare pe această linie. Una din companiile interesate de o potențială investiție în zonă este Zoetic care a văzut posibile resurse în zonă privind producerea de energie hidrochinetică nepoluantă și o colaborare cu UCM Reşiţa pentru producerea unor flotoare de producere a energiei. Este vorba despre elice plutitoare care sunt ancorate pe cursuri de ape fiind rotite de forţa apei, la noi existând posibilitatea de plasare pe cursuri de ape de munte și astfel să se poată produce și la noi energie sustenabilă.

Din delegația au mai făcut parte reprezentanți ai companiilor: Freundenberg, a Car, Werzalit, Innovation 4.4 și Lykke.

”Spuneam despre Zoetic că au potențiale investiții. Una: să facă o caloborare cu UCMR, că fac comenzi sau că fac o convenție cu ei pe partea de producție de turbine hidrocinetice- și în al doilea rând, lucru care nu are legătură cu Reșița neapărat, ar putea să instaleze acest gen de flotoare cu turbine pe bazinele hidrografice din România, chiar pe canale care vin de la Văliug, pe Bicaz, etc. În ceea ce privește aCar, acel bluster făcut cu Universitatea, eu cred că am putea duce proiectul mai departe împreună și să construim chiar aici la Reșița, împreună cu Universitatea din Reșița să lucrăm la acest prototip. El poate fi dus în diverse zone. e o mașină la care ei au lucrat 6 ani de zile. E un proiect foarte frumos din punctul meu de vedere și are parteneri importanți din domeniul automotive: BOSH, Siemens, Blexer Mayers – Pur și simplu mergând înainte pe proiectul acesta le-ar deschide poate ideea și celor care sunt parteneri de a veni spre orașul nostru”, a precizat Ioan Popa.

Investitorii s-au arătat profund impresionați de frumusețile din împrejurimile Reșiței și de ospitalitatea gazdelor, unii dintre ei mărturisind că vor reveni, și nu doar în interes de afaceri.

Comentarii

comentarii