Afecțiuni grave tratate cu borșul făcut în casă

Borsul sau zeama rezultata din macerarea taratelor de grau contine si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Borsul este foarte bogat in enzime.

Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta.

Mahmureală:
Faima cea mai mare si-a castigat-o borsul este prin aceea ca are capacitatea, inca neexplicata de stiinta, ca trezeste omul din betie fiind un remediu fara egal in aceasta directie.

Ficat, fiere, rinichi şi colon
Borşul curăţă rinichii şi colonul, tratează litiaza urinară, previne cancerul de colon şi întăreşte funcţia organelor interne. Cura de detoxifiere cu borş se ţine 2 săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Previne infarctul si reda sanatatea inimii
Borşul natural este cunoscut şi pentru calitatea sa de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului şi glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce suferă de infarct miocardic, hiptertensiunea arterială si alte boli de inima.

Pentru consum impotriva bolilor respiratorii cronice (bronsita, astm, sinuzita)
– doua cani de bors, baute zilnic, ajuta la vindecarea acestor boli si, mai ales, preintampina agravarile si recidivele. Se fac cure de cate trei saptamani cu bors, care se bea de obicei cu un sfert de ora inainte de masa.

Tuberculoza
– se bea in fiecare zi o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Se pare ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta maladie.

Indigestie, voma – se bea zilnic inainte de masa o jumatate de pahar – un pahar de bors. Acest tratament este contraindicat in dispepsia acida.

Oboseala cronica
– se bea un sfert de litru de bors dintr-o data, pentru revigorarea rapida a organismului si a sistemului nervos.

Citeste articolul complet aici: https://www.frunza-verde.ro/borsul-remediu-uimitor/

Comentarii

comentarii