Agent Green acuza – Taieri ilegale in zona de protecție integrală a Parcului Național Semenic

Noi tăieri ilegale în zona de protecție integrală a Parcului Național Semenic declanșate de frăția Romsilva + Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România. Luna aceasta a început exploatarea forestieră în MIJLOCUL PARCULUI Național Semenic – Cheile Carașului, arie de interes național și european. Mai precis tăierile au loc în Rezervația și Zona de Protecție Integrală Cheile Carașului, OS Reșita, UP X Comarnic, ua 26, 27.


Sute de arbori tăiați, drumuri de TAF, arbori cu coaja zdrelită, arbori dezrădăcinați, fauna protejată de interes European alungată din habitatul natural, ravenarea pantelor. Așa arată dezastrul perfect al ariei protejat care a putut începe doar prin acte de corupție, ilegalitate și imoralitate.

Rezervația integrală, naturală, științifică cum a fost nominalizată în diferite acte normative în 1982, 1990, 1994, 2000 a fost inclusă în zona de protecție integrală în anul 2013 de către autoritatea științifică a parcului și cu recomandarea Academiei Române, filiala Timișoara.

Se pare că hotărârea Consiliului județean, a Parlamentului României, a Ministerului Mediului, a Consiliului Științific, a Academiei Române contează mai puțin decât Autorizația de Exploatare Forestieră emisă de un șef de Ocol Silvic, avizul abuziv emis de directorul parcului național, autorizația de mediu emisă de Agenția pentru Protecția Mediului, evident toate cu încălcarea legii.

Doamna ministru Cristiana Pașca Palmer trebuie să intervină de urgență, să stopeze exploatările în rezervație și să tragă la răspundere vinovații.

Pădurile din parcurile naționale înseamnă doar 1 % din România. Măcar în ele să fie liniște!

Peste 30.000 de persoane au semnat deja petiția pentru protejarea adecvată a parcurilor naționale. Semnează și tu aici:

https://www.agentgreen.ro/stop-taieri

sursa fb: agent green

Comentarii

comentarii