ALARMA! 2,5% dintre tinerii de liceu din C-S, au ,,tras” canabis, în ultima lună VIDEO

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin a organizat o masă rotundă pentru a marca Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri. Un semnal de alarmă a fost dat cu privire la etnobotanice, consumul acestora crescânt iar combaterea este de multe ori foarte dificilă.

Județul Caraș-Severin nu este nici el ferit de consumul și traficul de stupefiante. Cel mai utilizat drog este canabisul. De asemenea specialiștii în combaterea fenomenului au declarat că a scăzut vârsta conumului de droguri în rândul tinerilor, aceasta fiind de 14 ani indiferent de sex. Pentru a marca Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri și Direcția de Sănătate Publică au organizat o dezbate cu tema Sănătate pentru Justiție, Justiție pentru Sănătate.

Un semnal de aalarmă a fost tras asupra consumului de etnobotanice. Conform unui studiu realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, 2,5% dintre tinerii de liceu au experimentat consumul de canabis, în ultima lună. Conform aceluiași studiu, canabisul rămâne cel mai consumat drog în Banatul de munte, iar 10,2% dintre respondenți afirmă că au consumat cel puţin odată în viaţă.

Comentarii

comentarii