Alcool şi articole de îmbrăcăminte confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă pe numele unui cetăţean român care transporta, fără documente legale 31 litri alcool etilic de provenienţă Republica Serbia şi au confiscat 21 articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute.

* În data de 02.04.2015, orele 16.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică în zona de competenţă în urma căreia au oprit în trafic pe DN.57, în apropierea localităţii Naidaş, un autobuz condus de cetăţeanul român M.M., în vârstă de 65 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin.
În urma controlului efectuat în cala de bagaje, a fost descoperită, în două sacoşe de rafie, în bidoane de plastic, cantitatea de 31 litri alcool, de provenienţă Republica Serbia, pentru care şoferul nu deţinea documente legale. În urma cercetărilor efectuate, persoana în cauză a declarat că a preluat alcoolul de la o persoană de sex masculin din localitatea Pojejena, pentru a o transporta în localitatea Timişoara, primind în schimb suma de 10 lei.
Pe numele lui M.M. poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitatea de alcool în valoare de 1200 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

* Tot în data de 02.04.2015, ora 16.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş Severin, au desfăşurat o acţiune specifică în zona de competenţă în urma căreia au oprit pentru control pe D.N 57 la ieşirea din localitatea Greoni, jud. Caraş Severin un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Ialomiţa, care transporta bagaje voluminoase.
La controlul bagajelor acestuia, poliţiştii de frontieră au descoperit 21 de articole de îmbrăcăminte, purtând diferite sigle, susceptibile de a fi contrafăcute, pentru care bărbatul a declarat că nu are documente de provenienţă.
Pe numele bărbatului poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Articolele de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 1500 lei şi fără documente de provenienţă au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Comentarii

comentarii