Alegeri de primar in liniște la Bocșa – EXCLUSIV VIDEO

Alegeri de primar in liniște la Bocșa. Aproximativ 15.000 de locuitori ai orașului Bocșa sunt așteptați astăzi din nou la urne pentru a-și alege primarul. Localitatea a rămas fără primar după ce edilul ales la scrutinul din  septembrie 2020, Emanuel Dănilă, a demisionat, iar apoi s-a sinucis. Până la orele prânzului, la cele 12 secții de votare din oraș se prezentaseră aproximativ 17% dintre alegători.

 În cursa electorală pentru ocuparea postului de primar al orașului Bocșa, rămas vacant în luna aprilie a acestui an, s-au înscris 5 candidați: Sorin Perian de la PNL, Mirel Pascu de la PSD, Gabriel Tălpeanu de la AUR și independenții Eugen Cismăneanțu și Marian Bocșan. Până la prânz, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore. La o singură secție de votare au fost depuse sesizări în ceea ce privește urna mobilă.   

Bocșenii își doresc de la viitorul primar să schimbe în bine fața orașului.   La scrutinul local precedent, pe 27 septembrie, prezența la vot în orașu Bocșa a fost de 38,3%.

Până la această oră, nu au fost înregistrate evenimente sau incidente cu privire la desfășurarea procesului electoral în orașul Bocșa.

Pe parcursul zilei de astăzi, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată de către unul dintre candidați despre faptul că la o secție de votare au fost depuse 5 cereri de vot cu urma specială, completate de aceeași persoană. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că este vorba despre 4 cereri pentru urna specială, toate fiind semnate și însușite de persoanele în cauză, nefiind constatate nereguli în acest caz.

Într-o altă situație, în urma unei postări pe o rețea de socializare, despre faptul că un candidat ,,s-ar ocupa astăzi de vize de flotanți”, polițiștii au demarat verificările stabilind că nu au fost acordate vize de reședință, pe raza orașului Bocșa, în cursul zilei de astăzi.

Alegeri de primar in liniște la Bocșa. Polițiștii și jandarmii cărășeni rămân în continuare la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Comentarii

comentarii