Alegeri europarlamentare in Caras Severin VIDEO

În judeţul Caraş-Severin s-au deschis 365 de secţii de votare, la care au fost distribuite 881.421 de buletine de vot, 1.825 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 270.616 timbre autocolante. Peste 260.000 de alegători are Caraş-Severinul, dar experienta voturilor trecute sugerează că rata de participare va fi în orice caz sub 50%. La nivelul întregii ţări, peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe teme legate de justiţie. Secţiile de vot se vor închide în această seară, la ora 21.00.

Alegătorii cărăşeni care s-au prezentat la urne în prima parte a zilei şi-au exprimat convingerea că fiecare vot contează, şi că dreptul de a vota trebuie, în orice caz, exercitat. Viitorii europarlamentari trebuie să reprezinte interesele României în Europa, spun cei mai conştiincioşi alegători.

În cursa electorală pentru locurile rezervate României în Parlamentul European au intrat 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi. Cu toţii promit, desigur, că vor face totul pentru ca românilor să le meargă mai bine în marea construcţie europeană.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a votat, împreună cu soția, la secția de nrul 14, amenajată în incinta grădiniței Palatul Fermecat din urbea de pe Bârzava. Edilul șef al municipiului a apreciat că scrutinul de astăzi e unul foarte important, și a declarat că a votat pentru viitorul european al României. Ioan Popa și-a exercitat dreptul de vot atât la europarlamentare, cât și la referendumul pe justiție inițiat de șeful statului.

Comentarii

comentarii