ALERTĂ Autorităţile intervin în forţă: Două elicoptere şi forţe suplimentate pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled VIDEO

Aproximativ 50 de pompieri din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj au sosit sâmbătă dimineaţă în zona Parcului Naţional Domogled pentru a-i ajuta pe colegii lor din judeţul Caraş-Severin la stingerea incendiului de pădure izbucnit în Parcul Naţional Domogled. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, sâmbătă dimineaţă au fost solicitate forte suplimentare din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi, pentru stingerea incendiului izbucnit vineri în Parcul Naţional Domogled, iar în total aproximativ 50 de pompieri din cele trei judeţe au sosit în zona incendiului şi sunt pregătiţi să intervină.

Imagini arhiva 2016

De asemenea, două elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne au fost solicitate pentru a arunca apa cu dispozitive speciale. Cel mai probabil, acestea vor fi alimentate din barajul de pe Cerna. Intervenţia pompierilor este una dificilă, având în vedere relieful accidentat.

Un turist anunța ieri, in jurul orei 15:00, un incendiu în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled-Valea Cernei. La fața locului s-au deplasat de urgență 20 de pompieri miltari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane.

 

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 ha la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade.

În jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii în data de 28.04.2018.

 

Astfel, pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul inspectoratului nostru, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

 

Comentarii

comentarii