Alerta meteo. România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile

Alerta meteo. România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Un val de aer polar va lovi Romania. Specialiştii avertizează că temperaturile vor fi neobişnuit de mici în următoarea perioadă.

Potrivit Severe Weather, un val de aer polar, venit din nordul Rusiei, va lovi Europa începând din 3 februarie. Frigul va afecta regiunile din vestul ţării noastre de duminică, iar la începutul săptămânii următoare se va extinde în aproape toată România.

Cele mai afectate vor fi ţările din Europa Centrală, unde dimineaţa temperaturile ar putea ajunge chiar la pragul îngheţului. Diferenţele ar putea fi şi de 10 grade în minus faţă de media normală a acestei perioade a anului.

Temperaturile, mult sub media perioadei

Potrivit meteorologilor români, aerul rece rece vine din regiunea polară, ca un nucleu rece şi a cauzat instabilitatea care a fost şi până acum. De duminică va fi o răcire mai intensă decât am avut acum.

Alerta meteo. România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Specialiştii spun că temperaturile sunt sub cele normale pentru această perioadă. Deja mai multe zone din ţara noastră au suferit efectele unor fenomene extreme. De pildă, ploile care au lovit vestul ţării în ultimele ore au smuls asfaltul de pe o şosea în Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii