Alerta meteo! Temperaturi scăzute în zilele următoare

Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea în următoarea perioadă. Vremea se va schimba drastic şi în curând trebuie să ne aşteptam la un val de ger, potrivit directorului ANM. ,,Temperaturile vor creste cu doua zile înainte de anul nou, după care vor scade la cumpana dintre ani. Este posibil sa începem anul cu un regim de temperaturi mai coborat, sub limita de îngheţ. Anul acesta a adus 4 coduri rosii, nu putem aprecia dacă va fi o perioadă similara anul viitor, dar ianuarie pare a fi o luna mai rece si cu cantități excedentare. Cam asta este tendinţa şi este puţin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a spus Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt șanse slabe să avem zăpadă de Crăciun, precipitații mai bogate vor veni începând de anul viitor, din luna ianuarie, potrivit directorului ANM. Vremea va fi mai rece în următoarele zile, spun meteorologii. Se așteaptă temperaturi negative în toate regiunile țării, cu până la minus 11 grade Celsius. Cea mai mare parte a ţării va fi ferită de ninsori şi viscol în zilele următoare. Aceste fenomene vor apărea în special pe la munte în a doua jumătate a săptămânii. În rest, va continua să fie frig. Această noapte, dar şi următoarele vor aduce ger în depresiuni. Acolo vor fi până la minus 11 grade Celsius.

Temperaturi negative vor fi, însă şi în restul ţării. Nici peste zi nu va fi prea cald. Cel mult 4 grade Celsius au anunţat meteorologii pentru miercuri. Până sâmbătă, ninsorile vor mai apărea din când în când tot dincolo de munţi, iar prin Banat şi Crişana va fi şi lapoviţă.

În rest, precipitaţiile vor fi foarte puţine. În prima zi de weekend, însă, acestea se vor extinde în majoritatea regiunilor, pentru că noaptea să mai rămână doar prin sud-est şi pe la munte. Vor predomina ninsorile, iar în vest şi pe litoral vor fi ploi sau lapoviţă. Temperaturile vor creşte treptat, iar sâmbătă vor fi până la 7..8 grade în sudul ţării.

La munte, fulgii de zăpadă vor fi puţini în următoarele ore, dar va fi frig, iar la altitudini mari se vor menţine temperaturile sub minus 10 grade. În a doua parte a săptămânii, însă ninsorile se vor extinde în cea mai mare parte a spaţiului montan şi pe creste va fi viscol. Vremea se va mai încălzi puţin în prag de weekend.

ANMH

Comentarii

comentarii