Alianța USR PLUS Caraș-Severin si-a prezentat candidații pentru alegerile parlamentare VIDEO

La Resita, a avut loc o conferința de presă care i-a avut ca participanți pe candidații Alianței USR PLUS Caras Severin la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Scopul conferinței a fost lansarea candidaților, dar și de a prezenta programul de guvernare al Alianței USR PLUS.

Conferința Județeană a stabilit în cursul zilei de duminică, 11.10.2020 candidații Alianței USR PLUS Caraș-Severin pentru Alegerile Parlamentare.

Procesul de desemnare al candidaților a fost unul transparent, respectând valorile și principiile după care se ghidează Alianța USR
PLUS. Orice membru USR sau PLUS a putut să-și depună candidatura, să se prezinte în fața colegilor și să primească încrederea prin vot. Alianța USR PLUS este singura construcție politică care își alege candidații printr-o competiție internă, se arată în comunicatul transmis.

În urma votului desfășurat au fost aleși pentru Camera Deputaților:

1. Andrei Plujar

2. Miroslav Tascu-Stavre

3. Teodora Sinculeț

4.Cristian Coadă

5. Sabin Răciu

Iar pentru Senat:

1. Luminița Dolângă

2. Sabin Răciu

Cine sunt candidații USR PLUS Caraș Severin

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, este cel care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților.

Miroslav Tașcu-Stavre este cadru didactic universitar și activist civic. A fost candidatul USR Caraș-Severin în 2016 la alegerile parlamentare și candidat al Alianței USR PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Teodora Sinculeț este de profesie biolog și activist de mediu, cu o bogată activitate în domeniu.

Cristian Coadă este proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor în Oravița.

Luminița Dolângă este cea care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Senat. Luminița este profesoară, dar a fost implicată în numeroase activități civice de-a lungul timpului, provenind din familia cunoscutului etnolog cărășan Nicolae Dolângă.

Răciu Sabin este arhitect având o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș al Ordinului Arhitecților din România. Sabin este membrul filialei județene PLUS.

Printre cei care au vorbit, au fost si Sabin Răciu Dușko – Coordonator zonal USR PLUS pe partea de vest a țării si Miroslav Tașcu Stavre – profesor la Universitatea din București, unde predă cursuri de Studii Europene și Relații Internaționale.

Legat de refuzul colegilor săi de partid din USR PLUS Brașov de a spune formula ,,Așa să îmi ajute Dumnezeu!”  la sfârșitul jurământului de investire in funcțiile de consilieri și de a pune mâna pe Biblie, Sabin Răciu Dușko – Coordonator zonal USR PLUS pe partea de vest a țării, a spus că ,,sincer să fiu, nu cunosc evenimentul respectiv, aștept și eu să văd explicația lor”.

Profesorul universitar Stavre a spus la Resita că ,,Alegerile din decembrie nu sunt binevenite”. ,,Sincer, NU! NU! NU!. Dacă închidem acum România, deci intram in scenariul cel mai trist. Proiecția – nu o spun eu – proiecția pe care au făcut-o specialiștii, este că la începutul lunii decembrie, vom avea peste 8000 de cazuri pe zi. Noi nu putem să gestionăm în condițiile astea ( de acum) când nu e încă dramatic, nu putem sa gestionăm criza”.

Legat de pandemia de coronavirus, profesorul Stavre a spus: ,,Vă spun un singur lucru: țipă disperat Spitalul Județean după Remdesivir . Romania este sub umbrela UE care cumpără medicamentul – la fel ca si China, India etc, dar durează până ce ajunge la București. Oamenii mor azi, mine, poimâine. Durează și sistemul (de sănătate) n-a crăpat, dar stă să crape. Să fim onești. Asta-I realitatea!  Chestiunile politice – să rămână chestiuni politice; și chestiunile care țin de administrarea unei țări, chestiuni de viață și de moarte, să fie discutate. Alegerile se termină….PNL vrea alegerile repede fiindcă începe să scadă din încredere – e un calcul politic. PSD-ul trage de timp. NU!”  

Comentarii

comentarii