Alianța USR PLUS Caraș-Severin transmite tuturor românilor, de acasă și de peste hotare, “La mulți ani!” (PE)

Alianța USR PLUS Caraș-Severin transmite tuturor românilor, de acasă și de peste hotare, “La mulți ani!” cu ocazia aniversării Zilei Naționale a României.

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, candidat la Camera Deputaților:

“Dacă e să fim sinceri cu noi, cu siguranță toți am avut momente în care ne-am întrebat „Mai pot iubi România?” Înconjuraţi de sărăcie, de nedreptăţi şi de răutate, primul gând care-ţi vine în minte despre România este că vrei să o uiţi, să o laşi pentru o ţară #altfel, că ţi-e jenă că eşti român, că ți-e frică să iei viața în piept, aici, de unul singur.

Şi totuşi, după secunda de furie, îţi dai seama că iubeşti România!

Am colindat multe țări prin lume. Mi-a placut peste tot unde am fost și m-am intors cu amintiri frumoase, însă tot acasă m-am întors cu drag, la serviciu, la parinții, prietenii și colegii mei, pentru că oricum ar fi în lume vreau să vorbesc limba mea, printre ai mei.

Iubesc România pentru frumusețea ei, pentru cultura și istoria ei, pentru lecțiile de viață și pentru oamenii calzi și buni care mai există aici și pentru care merită să lupți zi de zi!

Iubesc România pentru că este ţara părinţilor, bunicilor şi străbunicilor mei. Şi pentru că undeva, într-un sat din Caraș Severin, există un loc în care eu sunt „acasă”.

Și nu mă văd altfel decât român!

La mulți ani, țara mea! La mulți ani, dragi români!”

Luminița Dolângă, candidat la Senatul României din partea Alianței USR PLUS:

“Nicio țară nu e mai frumoasă decât țara în care te-ai născut și trăiești, niciun aer nu e mai curat decât cel pe care îl respiri în pădurile ei, nicio apă nu e mai cristalină decât cea care curge lin printre stânci.

Să îți iubești țara înseamnă să îi cunoști graiul și obiceiurile, să-i prețuiești cultura și tradițiile și să le duci mai departe copiilor tăi. Să îți iubești țara înseamnă să lupți pentru ea, să te implici, să faci din ea “o țară ca afară“, să dai fără să ceri în schimb, să te sacrifici pentru binele semenilor tăi. Patriotismul se dovedește, în primul rând, prin ceea ce face fiecare dintre noi, zi de zi, pentru ca această țară să țină drumul drept spre libertate, democrație și prosperitate.

Să ne iubim țara cu ochii deschiși, să nu lasăm pe nimeni, niciodată, să ne fure viitorul și dorința de a trăi mai bine aici, la noi acasă.

La mulți ani, România, la mulți ani, români!”

Comentarii

comentarii