Alimente cu beneficii in ameliorarea acneei

Fie ca sunteti la varsta adolescentei, fie ca ati depasit-o, daca vreti sa scapati mai usor de acnee, adaugati la tratamentele externe si o dieta potrivita. Sansele de a scapa de neplacerile provocate de ea pot creste considerabil, pentru ca pana la urma sanatatea pielii conteaza.

Iata ce alimente au proprietati benefice in tratamentul acneei:
– Ouale
Ouale contin proteine de foarte buna calitate, necesare regenerarii celulelor. Contin vitamine din complexul B, benefice sanatatii pielii, previn leziunile, eczemele, ii pastreaza tineretea si textura supla. Legat de acnee, ouale contin zinc si sulf, minerale folosite si in tratamentele specializate pentru vindecarea acestei afectiuni.

Un ou combinat cu o lingura de miere poate face minuni in estomparea efectelor acneei; tonifica pielea, inchide porii, iar efectul antibacterian al mierii stimuleaza distrugerea bacteriilor, curatand porii in profunzime.

– Pestele
Pestele contine acizi grasi omega-3, cu rol important in scaderea nivelului de inflamatie din organism, prin inhibarea compusului leucotriena, compus care agraveaza inflamatia. In plus au proprietatea de a limita productia de sebum, care intensifica simptomele acneei. Grasimile sanatoase de tip omega din peste sunt benefice in mentinerea sanatatii si stralucirii pielii.

– Migdalele
Migdalele sunt eficiente in ameliorarea acneei prin continutul de vitamina E, antioxidant cu valoare recunoscuta in protejarea pielii de efectele radicalilor liberi, inclusiv de efectele bacteriilor care duc la inflamarea acneei. Vitamina E are si proprietatea de a grabi vindecarea cicatricilor, lasand pielea neteda si curata.

– Ananasul
Doua sunt avantajele pe care le aduce ananasul pielii: contine multe fibre, care sunt un remediu important impotriva constipatiei. In urma constipatiei, toxinele ramase prea mult timp in organism pot afecta calitatea sangelui, efectul fiind aparitia sau agravarea acneei.

Pe de alta parte, ananasul contine bromelaina, enzima care poate stopa inflamarea pielii predispusa la acnee.

– Legumele si fructele bogate in vitamina C
Vitamina C este unul dintre antioxidantii cei mai puternici si foarte importanti pentru protejarea pielii de efectele agentilor daunatori din mediu. Este vitamina care stimuleaza formarea colagenului, reduce iritatiile pielii, combate inflamatia din organism, una dintre cauzele acneei si vindeca sau estompeaza petele rosii post-acneice.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt ardeii grasi, spanacul, varza, conopida, kiwi, papaya, capsunele, coacazele etc.

– Legumele si fructele bogate in carotenoizi
Carotenoizii sunt compusii care dau legumelor si fructelor culoarea portocalie. In organism, ei sunt transformati in vitamina A, indispensabila pentru sanatatea pielii. Proprietatile vitaminei A in ceea ce priveste pielea sunt larg folosite in industria cosmetica. Este vitamina cu efecte dovedite in intarzierea imbatranirii, in pastrarea tenului curat, fara pete, in prevenirea sau ameliorarea acneei.

Asimilati carotenoizi din morcovi, broccoli, dovleac, pepene galben, caise, prune, portocale etc.

Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/alimente-cu-beneficii-in-ameliorarea-acneei/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii