Alina Vuc este cel mai nou cetețean de onoare al Reșitei VIDEO

Alina Vuc este cel mai nou cetețean de onoare al Reșitei. Titlul i-a fost acordat în cadrul ceremoniei de deschidere a Campionatul Național de Lupte Libere, Greco-Romane și Lupte Feminine pentru Seniori ce se desfasoara la Resita in aceste zile.

Alina Vuc a primit astăzi titlul de cetățean de onoare al Municipiului Reșița. Distincția i-a fost înmânată de către primarul Reșiței în deschiderea Campionatului Național de Lupte Libere, Greco-Romane și Lupte Feminine pentru Seniori. Consilierii locali ai municipiului de pe Bârzava au votat acordarea tilului în unanimitate, în luna iunie.

Alina Emilia Vuc s-a născut la data de 4 octombrie 1993, la Reşiţa, fiind descoperită şi lansată către marea performanţă la Clubul Sportiv Municipal. Ea a obţinut în cariera sa medalii la toate competiţiile de obiectiv, printre care Campionatul European de Cadeţi din Bosnia şi Herţegovina – 2010, Campionatul Mondial de Juniori de la Bucureşti – 2011, Campionatul Mondial Militar de la Skopje din Macedonia – 2016, Campionatul Mondial de Seniori din Franţa, Campionatul European Seniori din Serbia – 2017 şi Campionatul European de Seniori din Rusia, în acest an.

Prin rezultatele obţinute, Alina Emilia Vuc a scris o pagină de istorie în cartea sportului românesc, medalia obţinută la Paris fiind prima cucerită de o luptătoare din țara noastră. În această vară, sportiva formată la Reşiţa de antrenorul Nicolae Constantin, a reuşit să urce pe locul I în ierarhia mondială la categoria 50 de kg feminin, clasament stabilit în urma rezultatelor obţinute la turneele internaţionale de ranking.

Totodată, Alina Emilia Vuc face parte din programul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Samurai 2020, ca potenţial candidat la medalia olimpică pentru Jocurile Olimpice de Vară, Tokio 2020. Alina Vuc este și cetățean de onoare al județului Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii