Altă zi de distracţie la munte, altă zi cu accidente pe pârtii

salvamont sanie achieLa munte, continuă vremea frumoasă, continuă distracţia, dar din nefericire, continuă şi necazurile.

Astfel, în cea de a treia zi de vacanţă în staţiunile montane din Caraş Severin, în staţiunea Muntele Mic, un tânăr şi-a fracturat piciorul la schi. El a fost imobilizat de colegii săi care au cerut ajutorul la 112 iar primul ajutor i-a fost acordat de salvamontiştii care l-au şi predat unui echipaj al ambulanţei venit la staţia telescaun de la baza muntelui.
Tot ieri, o femeie de aproximativ 35 de ani, şi-a accidentat un picior la săniuş, de această dată. Femeia nu a luat în calcul faptul că zăpada este îngheţată deasupra, sania a luat o viteză foarte mare iar oprirea în vale a fost una foarte bruscă cu urmări neplăcute pentru protagonistă.
Tot ieri, la Văliug, un copil de 12 ani s-a izbit violent cu snowmobilul de un dâmb de zăpadă, cel mic a fost aruncat de pe maşinărie şi şi-a fracturat o mână. În ambele cazuri, cei care au intervenit primii au fost salvamontiştii solicitaţi prin apelul de urgenţă 112. Aceştia au acordat primul ajutor accidentaţilor după care i-au predat echipajelor medicale.

Comentarii

comentarii