Alte 2280 de vaccinuri antigripale au ajuns în județ

Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin i s-a repartizat o a doua tranșă din vaccinul antigripal din acest an. Este vorba de 2.280 de doze, care completează pe cele 3.550 de doze, primite anterior.

Există, așadar, în județ acum 5.830 de doze de vaccin antigripal. Ultima tranșă primită a început să fie distribuită medicilor de familie și celor din mediul rural. Vaccinul va fi administrat medicilor, cadrelor sanitare medii şi personalului auxiliar din spitale, din unităţi sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţilor din instituţiile de ocrotire copii sau bătrâni, unităţilor de bolnavi cronici, care, prin natura activităţii lor vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, adulţilor şi copiilor din instituţiile de ocrotire socială, persoanelor care acordă asistenţa medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt, precum și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Deși conform catagrafierii realízate de DSP Caraș-Severin, prin care s-a determinat numărul persoanelor ”eligibile” pentru vaccinare, acesta se ridică la 25.621, diferența rezidă din faptul că în ultimii ani există o cerere mai mică față de vaccinul antigripal, care un e obligatoriu.

Comentarii

comentarii