Alungati oboseala acumulata in sarbatorile de Paste

Pregatirile din zilele anterioare sarbatorilor, dar si mesele copioase alaturi de familie si prieteni ne-au cam secat resursele. Iata cateva alimente care ne pot ajuta sa alungam oboseala acumulata in timpul sarbatorilor:
spanac pentru oboseala
Guarana
Frnzele de guarana au efect energizant mai mare de doua-trei ori decat efectul cafelei si nu au efecte adverse. Guarana este originara din Brazilia dar se poate consuma si la noi sub forma de ceai, sirop, bauturi racoritoare etc. Aceasta planta va confera o stare de bine, creste puterea de concentrare, reduce starea de oboseala, trateaza durerile de cap etc. Are si alte prorpietati importante: accelereaza metabolismul si arderea grasimilor, reduce si pofta de mancare.

Spanacul
Aceasta leguma pe care o avem din abundenta in aceasta perioada, bogata in fier si minerale importante pentru sanatatea si buna functionare a organismului, ajuta la fluidizarea sangelui, oxigenand mai eficient creierul. Continutul de magneziu din spanac previne starile de oboseala, alunga insomnia si nervozitatea, contribuind la transformarea alimentelor in energie.

Beneficiile spanacului pentru sanatate

Spirulina
Spirulina este un antioxidant puternic, contine nutrienti, vitamine, seleniu si mangan, elemente care reduc substantial efectele oboselii. Proteinele, calciul si magneziul au impreuna un rol benefic asupra musculaturii, relaxand-o.

Cafeaua
Probabil ca cei mai multi dintre noi recurg la cafea in aceste zile pentru a alunga starea de oboseala. Este adevarat ca o ceasca de cafea ne tine mintea treaza, dar in momentul in care suntem prea obositi, cafeaua trebuie consumata cu moderatie pentru ca, in exces, poate avea efecte inverse si nu ne permite sa avem un somn odihnitor.

Citeste tu mai departe si afla multe lucruri interesante cu un simplu click AICI: http://www.curademiere.ro/alungati-oboseala-acumulata-sarbatorile-de-paste/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii