Amenzi și avertismente pentru cei care au uitat să refacă străzile sparte

În cadrul adunării Comandamentului operativ privind lucrările de apă și canalizare derulate prin fondul de coeziune POS mediu II s-a adus în discuție întârzierea refacerii străzilor sparte.

Primarul Mihai Stepanescu s-a arătat nemulțumit de faptul că firmele care au executat lucrări la rețelele de apă și canal nu au refăcut străzile după finalizarea acestor lucrări.

După spusele edilului au fost făcute avertismente și s-au dat chiar și două amenzi.
Este vorba de E-on Gaz și Vodafone, care au uitat să refacă la timp structura străzilor sparte pentru realizarea unor lucrări la rețea.

A mai fost luată în discuție și strada Ciprian Porumbescu dar și alte străzi pe care s-au executat lucrări prin programul POS Mediu privind extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, derulate prin fondul de coeziune. Se execută lucrări în Poiana Golului, pe Strada Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Nicolae bălcescu, Nicolae titulescu, Ion Vidu și altele.

Hidroconstrucția și Electrosistem sunt cele două firme care au câștigat licitația pentru executarea acestor lucrări. De altfel reprezentanții acestor firme au fost prezente la întâlnirea Comandamentului Operativ inițiat de către administrația locală pentru a rezolva toate problemele legate de lucrările programului POS Mediu II.

deși nemulțumit de situația străzilor primarul a precizat: ”Se pare că lucrările merg mai bine ca în vechiul proiect ISPA când soluțiile veneau cu oarecare întârziere”.

Constructorii au promis că toate străzile afectate vor fi gata până în 15 decembrie. Sunt străzi care necesită lucrări de acoperire cu zgură, asfalt sau piatră cubică, în funcție de structura inițială. Dacă vremea nu se înrăutățește, se speră că firmele responsabile să respecte termenele promise.

De asemenea, edilul municipiului a precizat că trebuie redate circulației și străzile care sunt parțial închise pentru că vor fi diverse intervenții, mai ales că iarna bate la ușă.

Comentarii

comentarii