Amenzi și plângere penală pentru resturile de animale aruncate pe câmp la Bocsa VIDEO

Prefectul Județului, Crisitan Gâfu a precizat că va face o plângere penală pentru concesionarii fondului de vânătoare din zona Bocșa, dar și pentru reprezentanții firmei care au depozitat deșeurile animaliere pe domeniul de vânătoare.

De precizat că există firma care a depozitat deșeurile animaliere și o Asociația care are în concesiune domeniul de vânătoare. O parte din acționariat este același. Mai pe scurt – firma care abatoriza păsările, arunca pe câmp resturile obținute din procesul de prelucrare: oase, pene, ghiare, etc. Cu acestea se hrăneau porcii mistreți de pe fondul de vânătoare ce aparține aceluiași proprietar.

Reamintim că, în luna aprilie, pe internet au apărut imagini și fotografii cu resturi animaliere aruncate pe un teren de vânătoare. Imediat s-a declanșat o anchetă, iar Grada de Mediu a sancționat atunci – atât concesionarul domeniului de vânătoare, cât si firma, cu câte 4000 de lei fiecare. Direcția Sanitar Veterinară, a sancționat firma de abatorizare din zona Bocșa cu 12.000 de lei.

Prefectul spune că va sesiza organele penale și se va propune rezilierea contractului de concesiune a terenului de vânătoare.

Comentarii

comentarii