Andrei Plujar: USR a fost încă de la început un militant al eliminării acestor pensii speciale

Se tot spune că românul are memorie scurtă și sunt convins că pe acest lucru se bazează PSD și PNL astăzi, când încearcă în stilul lor demagogic și ipocrit să transforme subiectul soluționării problemei pensiilor speciale într-o temă de campanie electorală.

Dar haideți să vedem, cine a introdus această lege și care a fost parcursul ei prin Parlament?

Description: ➡️Guvernul condus de Victor Ponta, susținut în Parlament de alianța USL (PSD+PNL), a fost cel care a introdus în schemă privilegiul pensiilor speciale și a adăugat chiar câteva noi categorii. Prima lege specială a fost pentru pensiile militarilor în 2015, lege inițiată de vicepremierul Gabriel Oprea (Guvernul Ponta) și care fost adoptată fără probleme de Parlament.

Description: ➡️A urmat o serie de legi pentru diverse categorii: parlamentari (357/2015), Curtea de Conturi (7/2016), diplomați (216/2015), functionari parlamentari și personalul aeronautic (legea 83/2015).

Description: ➡️Privilegiile au continuat, iar în 2017 după ce PSD a câștigat alegerile, Guvernul condus de Mihai Tudose a emis Ordonanța 59/2017 prin care se stabilea ca toate pensiile speciale, nu doar ale militarilor, să fie indexate anual, în funcție de inflație, iar dacă inflația scade, ele să rămână neschimbate.

USR a fost încă de la început un militant al eliminării acestor pensii speciale, însă cuvântul colegilor mei din Parlament a contat prea puțin având în vedere majoritățile parlamentare de astăzi. Vreme de 4 ani, s-au luptat în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, și vreme de 4 ani PSD și PNL i-a blocat. Din această cauză, anul acesta în plină pandemie, Guvernul va plăti 10 miliarde de lei pentru pensii speciale. Gestul făcut de colegii mei este de a atrage atenția asupra minciunii și demagogiei din care unii politicieni și-au format un stil de viață!

Dragi cărășeni, tot circul mediatic se poate traduce foarte simplu: în iunie 2020, în România, beneficiau de pensii speciale 9.528 de persoane, în creştere cu 225 faţă de perioada similară a anului trecut! (Sursa: Hotnews; Casa Națională de Pensii Publice). Deciziile pentru aceste favoruri financiare pentru parlamentari au fost luate de către cei care astăzi, în plină campanie electorală, transformă spațiul public într-o mascaradă cel puțin penibilă!

Credit foto: playtech.ro

#alege #altfel

#oRomânieFărăHoție

#USRPLUS

#CarașSeverin

Comentarii

comentarii