Angajatii de la apele Române monitorizează luciul de apa al Dunării la Baziaș VIDEO

35 de tone de petrol s-au scurs în Dunăre în Serbia- Angajatii de la apele Romane monitorizeaza luciul de apa la Bazias

               35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavilion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o distanță de 1287 de metri. Această informație a fost primită de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie a.c..

 Partea sârbă a montat un baraj plutitor de protecție, în acest moment, pata de petrol fiind izolată. 

În Caraș Severin, echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat au început încă marți seară monitorizarea (vizuală) a apelor Dunării, în secțiunea Baziaș.  

Întrucât lățimea Dunării în zona unde se estimează că va intra unda de poluare nu permite amplasarea unui baraj plutitor absorbant, formația de intervenție de la Apele Române (ABA) Banat- Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Caraș-Severin este pregătită să acționeze cu material tip spill sorb care va fi răspândit din bărci cu motor.

Intervenția de depoluare, ca și prelevarea probelor de apă vor fi realizate de către echipele noastre doar în eventualitatea în care unda de poluare va ajunge în România, respectiv se vor observa irizații petroliere.

Comentarii

comentarii