Angajații primăriilor din mediul rural se pregătesc de grevă VIDEO

Se pare că Guvernul Ciolacu se va bucura de o nouă grevă: angajații din primării din mediul rural intră în grevă. La grevă participă bugetari din mai bine de jumătate  de localități din Caraș Severin. Aceștia sunt  nemulțumiți de salariile mici.

Se ştie că la sate cei care lucrează la primărie sunt văzuţi ca nişte ,,fericiţi,, şi au parte de un respect aparte din părea consătenilor. Doar că acest respect nu ține de foame și la sfârşitul lunii nu plătește facturile.

Angajații din aproape jumătate dintre  primăriile din Caraș Severin se pregătesc de grevă generală. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii mici. Grila lor de salarizare a rămas la nivelul anului 2021, asta în timp ce la alte instituții bugetare salariile au crescut.

Greva generală este programată să înceapă în 5 februarie 2024. Până atunci reprezentații bugetarilor din primării vor avea mai multe negocieri, dar și o grevă de avertisment.

Greva este inițiată de către Federația Columna (SCOR) care are în mare parte membri angajați ai primăriilor din comune. Instituții în care volumul de muncă este relativ redus.

Marți, 30 ianuarie sau miercuri 31 ianuarie 2024, în funcție de programarea negocierilor la Guvern, este pregătită grevă de avertisment de două ore.

În cazul în care demersurile nu vor avea succes, se propune declanșarea grevei generale pentru luni, 5 februarie 2024.

Comentarii

comentarii