@Breaking newsActualitate

Angajatii spun că stilul dictatorial si jignirile managerului Radio Resita, i-au scos in strada VIDEO

Protest la Radio Reșița. După câteva luni de scandal mocnit și stare tensionată în redacție și pe holurile instituției, problema de la Radio Reșița, dă pe din-afară. Au mai apărut pe facebook ceva răfuieli și ,,.articole prietenești” , dar realizând că dă rău să speli rufele familiei chiar așa în public, circa 20 de salariați, dintr-un total de 30, din radioul public, Studioul teritorial Radio Reșița ,,au ieșit în stradă” și au protestat împotriva actualului manager, Laura Sgaverdea.

„Am fost hărțuiți, jigniți, amenințați de-a lungul anilor. Sunt cam 30 de colegi pe care i-am pierdut de-a lungul timpului, după ce au plecat din radio din cauza doamnei manager. A conduce un radio prin teroare și prin intimidare, nu este o metodă bună. În permanență suntem tratați cu aroganță și lipsă de respect. De aproximativ șase luni așteptăm să vină la Reșița, Comisia de disciplină din Radiodifuziunea Română pentru a o audia pe doamna manager. Noi am sesizat anumite nereguli, comisia a venit și ne-a audiat pe noi, chiar de două ori, însă când să ajungă și la doamna manager, aceasta s-a îmbolnăvit. Așa încât, în ultimele șase luni, nu s-a reușit audierea sa. Rămânea acasă în concediu medical, vine două-trei zile la muncă, după care își ia din nou concediu medical. De-a lungul anilor, atunci când se înregistrau audiențe bune, doamna manager aplauda și se aplauda de fapt, iar când acestea erau scăzute, echipa Radio Reșița era formată din țărani, iluștrii mediocri și proști”, afirmă protestatarii.

 

 

Ei solicită în continuare prezența la radio a echipei de disciplină și control de la București. În caz contrar, salariații Radioului Reșița, spun că vor merge în instanță și că, cel mai probabil, vor organiza și alte forme de protest pe care legea le permite, până la intrarea în normalitate a climatului de muncă.

La rândul său, managerul Radioului Reșița, Laura Zgaverdea, a precizat că, ,,la momentul actual, are loc o adevărată execuție politică, care a început încă din luna aprilie a acestui an”.
„Această execuție politică a început pe data de 8 aprilie, din momentul în care în radio a fost numit, fără consultarea managerului, un redactor șef, ceea ce este absolut ilegal. În mod normal, în Radiodifuziunea Română, managerul trebuie să solicite ocuparea unui post, dacă este cazul. În data de 24 mai, a venit la Reșița președintele Societății Române de Radio. Eu, însă, eram în concediu de odihnă. Acesta a ținut o ședință cu redacția, fără ca mie să îmi fie permisă prezența. Mai apoi, a purtat discuții individuale cu fiecare dintre angajații din editorial. Probabil că acestora li s-au promis lucrări, deoarece, în urma discuțiilor au fost formulate nouă delațiuni la adresa mea”, a declarat managerul Radioului Reșița, Laura Sgaverdea. Aceasta a mai spus că ,,nu vi se pare curios că până acum ceva timp primeam felicitări și dovezi de apreciere și iubire din partea aceluiași colectiv, iar acum am parte de proteste? Cum s-a schimbat totul dintr-o dată?” Managerul a prezentat mai multe felicitări scrise, primite din partea colectivului.

Prin urmare, managerul Radioului Reșița, Laura Zgaverdea, a precizat că, pe parcursul ultimelor cinci luni, a anunțat Comisia de Abuzuri din Camera Deputaților și din Senat, a înștiințat Comisia de Cultură din Camera Deputaților, a făcut o sesizare către prim-ministrul României, precum și către Consiliul de Administrație al Societății Române de Radio.

Comentarii

comentarii