Utilitare

ANM: Anomalii termice în România – Prognoza meteo- vremea 11-17 decembrie

Meteorologii anunţă că, în zilele următoare, România va fi cuprinsă de un val de aer cald.

Luni

Vremea se va încălzi din nou în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, cu precădere în nord-vest, unde vor mai fi precipitații slabe, ploi în zonele joase și mixte în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, ce pot favoriza depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai susținute pe creste, unde vitezele vor depăși 80…90 km/h și zăpada va fi spulberată, dar local și în regiunile vestice cu rafale de 50…55 km/h, în timp ce în restul zonelor va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 grade in estul Transilvaniei și 12 grade in Dealurile Banatului si ale Crisanei, iar cele minime între -7…-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7…9 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse va fi ceață.

Marți

Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții în vestul extrem și în nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8..9 grade in estul Transilvaniei și 17 grade in dealurile Banatului, iar cele minime între -1 și 9 grade.

Miercuri

Deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent în vestul, centrul și nordul țării, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade si 16 grade , iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade.

Joi

Vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, ziua în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea în cele vestice și nord-vestice. Izolat, la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vineri- duminică

De vineri până duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată la început în regiunile intracarpatice, apoi și în restul teritoriului.

Comentarii

comentarii