Anul 2019 vine cu taxe și impozite locale mărite

Anul Nou vine cu unele măriri de impozite și taxe! Aleșii locali au hotărât nivelul dărilor către bugetul local pe care reșițenii le vor plăti de la 1 ianurie 2019. Consilierii locali au aprobat în ultima ședință ordinară a forului delibrerativ nivelul taxelor și impozitelor pe anul următor. Per total nivelul dărilor către autoritățile locale rămân similare cu cele din anul trecut, cu exepția câtorva taxe speciale și a impozitului pe clădirile nerezidențiale ale persoanelor fizice care crește de la 0,6% la 1%.

„Nu mi se pare normal ca dl. Popa, în anul 2016, în ianuarie, în calitate de om de afaceri în municipiul Reșița să vină și să ne spună că mărirea impozitelor descurajează mediul de afaceri, descurajează investițiile în orașul nostru, iar acum când e primar, vine și propune majorarea acestor impozite pentru societățile comerciale și pentru potențialii sau actualii investitori, dar și pentru persoane fizice”, a declarat Mirel Sabo, liderul de grup al PSD în Consiliul Local Reșița.

Ioan Popa spune că mărirea unor taxe și impozite era necesară și vine ca o compensare ca urmare a scăderilor veniturilor primăriei prin măsura reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%.

„Am făcut o corecție la unele taxe, de exemplu: pe partea de impozite clădiri persoane fizice, pe clădiri nerezidențiale, adică clădiri care au altă destinație, de la 0,6% la 1%. Suntem oricum sub media națională foarte mult. Aceste măsuri le-am luat constrânși de faptul că ni s-au luat 3 milione de euro în 2018 prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, bugetul de investiții al primăriei a fost redus cu circa 30%. Noi am așteptat măsuri compensatorii de la Guvern, măsuri care n-au venit”, a declarat Ioan Popa, primarul Municipiului Reșița.

În ceea ce privește reacțiile PSD, edilul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa, le-a catalogat doar jocuri de imagine.

Comentarii

comentarii