Anveloparea si reabilitarea scolilor din Resita in vizorul Primariei

Primăria Reșița își îndreaptă atenția spre școlile din municipiu și se implică în implementarea de proiecte privind reabilitarea energetică la 6 licee. Primul pentru care s-a depus deja proiectul prin varianta electronică la Ministerul Dezvoltării privind finanțarea din fonduri europene este Colegiul Național Traian Lalescu. La începutul săpămânii a fost validat în acest sens și Liceul Baptist fiind luate în calcul și alte 4 licee din Reșița care vor fi incluse în proiectul privind eficientizarea energetică.

”Vom depune 6 proiecte de eficneță energetică, cu anvelopări, cu acoperiș, cu panouri fotovoltaice, să producă curent electric astfel încât să compenseze cu ceea ce consumă. Sunt niște proiecte foarte frumoase, foarte interesante și eu sper ca toate să treacă, dacă nu, marea majoritate a lor să treacă”, a precizat primarul Popa.
De asemenea, s-a hotărât darea în administrare către instituțiile de învățământ a clădirilor și terenurilor ce aparțin domeniului public și în care unitățile de învățământ de stat își desfășoară activitatea. Edilul spune că majoritatea directorilor de școli sunt de acord să primească în administrarea lor aceste terenuri și clădiri.

”Cei care sunt- și marea majoritate sunt eficienți, vor, pentru că au sălile lor de sport pe care vor să și le închirieze, să și le gestioneze. Au cămine, au cantine pe care le pot optimiza, pot să-și facă diverse activități, au spații pe care le pot închiria să aibe venituri suplimentare”, a spus primarul Popa.

Veniturile suplimentare pe care aceștia le obțin din astfel de activități se duceau până în prezent către Primărie, dacă va trece proiectul de hotărâre mult discutat privind auto-administrarea școlilor și grădinițelor, atunci toate veniturile suplimentare vor intra în bugetul unităților de învățământ care se administrează pe cont propriu.

Comentarii

comentarii