Aparate noi pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița în anul 2017

În ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a prevăzut alocarea de 10% din cuantumul sumei necesare Spitalului Județean Caraș-Severin privind achiziționarea, pe parcursul anului 2017, a aparaturii necesare bunei desfășurări la nivelul unității spitalicești.

Aparatura necesară spitalului din Reșița reprezintă: un monitor funcții vitale, aparat Roentgen, cu post grafie și post scopie, video bronhoscop, aparat Roentgen mobil cu detector digital, aparat anestezie, video rectosigmoidoscop, litrotiptor extracorporeal ESWL.
Suma totală necesară pentru aceste aparate este de 5.628.000 lei, Consiliul Județean participând la achiziționarea acestora cu 562.800 lei.

”Pe noi ne interesează foarte mult în această perioadă achiziția de aparate Roentgen. În situația în care Ministerul Sănătății ne vine în ajutor și se achiziționează aceste aparate Roentgen, este un foarte mare ajutor. Dacă nu, Consiliul Județean și Spitalul Județean tot vor trebui să achiziționeze aceste aparate datorită faptului că un procent important din bugetul de venituri al spitalului în contract cu Casa de Asigurări sunt procedurile de imagistică, imagistică clasică, adică aparate Roentgen, pentru că oricum volumul de muncă este foarte mare. RMN-ul și computer tomografia nu suplinesc, ei preiau aprope 20% din solicitările de imagistică la nivelul Spitalului Județean”, a precizat managerul Dumitru Secășan.

Pe lângă aparatele menționate, șeful spitalului a spus că mai sunt necesare achiziții și pentru secțiile de Bronhologie, Urologie, ATI și alte secții importante ale unității.

”Toate aceste achiziții au ca final creșterea gradului de îngrijire a pacientului, dar și un diagnostic rapid și de acuratețe. Și nu în ultimul rând, toate aceste proceduri pe care le facem duc la creșterea indicelui de complexitate al cazului, care cu cât este mai mare cu atât absorbi mai mulți bani de la Casa de Asigurări”, a mai adăugat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Comentarii

comentarii