ARESTAT PREVENTIV PENTRU PUNERE ÎN CIRCULAŢIE DE VALUTĂ FALSĂ

În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, magistraţii au emis pe numele unei persoane un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile , iar faţă de alte 4 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare şi 2 percheziţii auto, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Dolj, la persoane bănuite că ar desfăşura activităţi ilegale de falsificare de documente şi punere în circulaţie de valută falsă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 4 carţi de identitate false, 15.600 de euro, dintre care 4.400 falşi, 100.000 de lei, 1.500 de forinţi, înscrisuri, diplome, acte auto, calculatoare, imprimante, ştampile şi telefoane mobile.

Dintre cele 5 persoane care au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de o persoană magistraţii au dispus măsura preventivă a arestului pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de celelalte 4 persoane, măsura controlului judiciar.

La acţiune au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la rutieră, luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cele 3 judeţe.

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al S.R.I..

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Comentarii

comentarii