Arme de vânătoare vechi, găsite într-un sălaș din zona Bozovici VIDEO

Arme de vânătoare vechi, găsite într-un sălaș din zona Bozovici. Aseară, în jurul orei 19.20, un bărbat de 61 de ani, din Pârvova a găsit 2
arme de vânătoare, vechi de peste 70 de ani, încastrate în zidul de cărămidă al unui sălaș ce a aparținut bunicului său.

Astfel, la data de 03 octombrie, Secția 6 Poliție Rurală Bozovici a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că în timp ce efectua lucrări de reparație la o colibă de pe raza localității Pârvova, un bărbat a găsit într-un zid de cărămidă ce susținea grinda de la acoperiș, 2 arme de vânătoare vechi, fără serie și în stare de degradare. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că armele ar avea o vechime de peste 70 de ani, iar coliba ar fi aparținut bunicului apelantului.

 

Cele 2 arme de vânătoare au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. Conform prevederilor legale în vigoare, dacă găsiți întâmplător sau luați cunoștință despre existența unor arme – militare, letale, neletale – sau a unor muniții, articole pirotehnice sau explozive – de tipul petardelor sau grenadelor, deținute ilegal, pierdute sau abandonate, sunteți obligat să anunțați imediat poliția și să le predați.

Dacă nu respectați această obligație impusă de lege, puteți răspunde penal sau contravențional, după caz.

Arme de vânătoare vechi, găsite într-un sălaș din zona Bozovici. De asemenea, dacă rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră dețin în mod legal arme sau muniții, aveți obligația ca în cazul decesului sau dispariției deținătorilor armamentului, să anunțați cea mai apropiată unitate de poliție și să depuneți armele și munițiile la cel mai apropiat armurier, în 15 zile de la data decesului sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de declarare a dispariției. Atragem atenţia că mânuirea acestora de către persoane neautorizate poate duce la producerea de accidente grave sau chiar la decese.

Comentarii

comentarii