Arta modernă și contemporană, prin arta optică – Optical Art la Caransebeș VIDEO

Arta modernă și contemporană, prin arta optică – Optical Art, oferă posibilitatea iubitorilor de artă cu o cultură de nivel mediu în acest domeniu de a putea aprecia o pictură sau o sculptură prin prisma propriilor simțuri, fără a părea ridicoli de nepriceperea lor în privința tehnicilor de pictură folosite, sau referitor la structurarea compoziției sau la felul vopselelor.

”Op art” incită simțurile privitorului cerându-i parcă acestuia să spună ce simte privind un tablou. Prin interferențele liniilor, îl determină pe spectator să vadă imaginea din imagine. Contrastul succesiv de culori și mișcările consecutive dau iluziile optice prin care fiecare privitor vede altceva.

Unul dintre tinerii artiști români care au îmbrățișat această tehnică este Anca-Maria Stănciulescu – S.A.M. Tablourile ei au putut fi admirate la Galeria de artă ”Corneliu Baba” din Caransebeș. Găsindu-și inspirația în evenimentele trăite și în emoțiile pe care le simte și le descoperă în viața de zi cu zi, unul dintre cei mai tineri membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și-a prezentat lucrările fiind mai degrabă curioasă de ce simt oamenii când i le privesc, decât încercând să explice ce a dorit să surprindă în fiecare dintre ele. Lucrările Ancăi creează într-adevăr iluzii… iluzia sunetului, iluzia mișcării, iluzia spațiului.

A consemnat Adriana Marchescu

Comentarii

comentarii