Artisti de Grammy la Festivalul de Jazz de la Gărâna

Festivalul de Jazz din acest an se anunta unul de… Grammy. Asta pentru ca pe scena din Poaiana Lupului, între 9 și 12 iulie, vor urca nume mari ai jazului mondial, castigatori de premii importante in industria muzicii. Evenimentul va fi finantat aproape integral de Consiliul Judetean Caras-Severin.

Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în acest an, în aceeaşi perioadă cu marile festivaluri de gen cuprinse în circuitul european, fapt pentru care pregătirile pentru cea de-a XIX-a ediţie sunt în toi.

„Finanţăm, în acest an, aproape integral, de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Festivalul de Jazz de la Gărâna. Sperăm să atragem şi alţi finanţatori, pentru că este o acţiune foarte importantă. Comisia care analizează lista activităţilor culturale a hotărât să o finanţeze, deoarece, este, practic, cel mai important festival de gen din România şi din această parte a Europei. Anul acesta vor fi prezenţi şi laureaţi ai premiilor Grammy, la categoria jazz, şi cred că era firesc să punem în valoare, şi din acest punct de vedere, turistic, potenţialul subalpin al zonei Semenic”, a declarat joi, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

La rândul său, directorul Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, Marius Giura, susţine că agenda evenimentului din Poiana Lupului bate de departe orice alt eveniment de acest gen din ţară, rivalizând cu unele manifestări de tradiţie din alte state.
Pe lângă Stanley Clarke Quartet, Stlanley Clarke fiind unul din cei mai mari basişti din istorie, în vogă peste tot în lume, anul acesta, la Gărâna vor mai fi prezenţi şi Snarky Puppy, Tigran Hamasyan, Nighthawks, dar şi alte nume foarte mari. Anul acesta, Gărâna Jazz Festival se va desfăşura în perioada 9-12 iulie.

Comentarii

comentarii