Asociațiile de români din Europa cer MAE demiterea personalului ICR și al Ambasadei la Paris

FADERE CERE MINISTRULUI DE EXTERNE DEMITEREA TUTUROR FUNCȚIONARILOR IMPLICAȚI ÎN CORESPONDENȚA RUȘINOASĂ DE LA PARIS. FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa cere Ministrului de Externe Bogdan Aurescu, demiterea personalului din cadrul Institutului Cultural Român implicat în corespondența rușinoasă de la Paris. De asemenea, cerem demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document și s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la București.

Săptamâna aceasta, unul dintre invitații la întâlnirea comunității românești cu Președintele României Domnul Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretențiile românilor din Paris, numindu-i scârboși, milogi, indezirabili.

„Această experiență este o rușine pentru România și pentru sutele de diplomați români care își fac munca cu onoare reprezentând țara cu cinste. Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat și să servească de exemplu tuturor diplomaților care încă nu înțeleg că ei sunt acolo ca să servească România și comunitățile românești din afara granițelor”, a declarat Daniel Țecu președintele FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

Comentarii

comentarii