Aspiratoare umede, uscate și umede/uscate: care este cel mai bun?

Așadar, sunteți în căutarea unui aspirator performant și ați văzut mai multe tipuri diferite. Există aspiratoare numai umede, numai uscate și umede / uscate. Ce înseamnă exact acești termeni și cum alegeți tipul potrivit pentru dvs.?

Indiferent dacă v-ați hotărât deja asupra unui brand, cum ar fi un aspirator Kärcher, sau încă sunteți indecis asupra mărcii preferate, citiți în continuare pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de aspiratoare, cum funcționează fiecare tip și aflați primele 5 utilizări unice pentru fiecare aspirator.

Cum funcționează un aspirator umed

Când se produc inundații, fie din cauza unei țevi sparte, fie de la mama natură, scoaterea rapidă a apei este cheia eforturilor de recuperare. Un aspirator umed este un prim pas excelent în orice proiect de restaurare a daunelor cauzate de apă. Aspiratoarele umede sunt concepute pentru a trage apă în aspirator prin furtun. Apa respectivă este fie captată în containerul unității, fie dacă ați selectat un aspirator cu pompă de descărcare, aceasta va fi evacuată din zona de curățare.

Top 5 utilizări pentru un aspirator umed

Pentru un proprietar, puține lucruri sunt mai rele decât să vă treziți cu daune cauzate de apă. Timpul este esențial, deci este important să scoateți apa cât mai repede posibil. De aceea, aspiratoarele umede sunt o opțiune atât de bună. Sunt perfecte pentru multe situații unice, inclusiv:

 • Restaurarea daunelor cauzate de apă: Dacă sunteți un specialist, investiția într-un aspirator excelent pentru eliminarea apei vă permite să lucrați mai rapid și mai eficient.
 • Mutarea unei saltele cu apă: Aveți un pat cu apă și vă mutați? Mai bine goliți mai întâi salteaua. Folosiți un aspirator umed pentru a scoate apa.
 • Curățarea apei în casă: Accidentele se întâmplă. Uneori se sparge o țeavă în bucătărie sau la subsol și vă treziți cu apă stătută. Atunci este timpul să apelezi la aspiratorul dvs.
 • Servicii de pompieri: Departamentele de pompieri se ocupă în mod constant de apă. Fie că provine dintr-un hidrant, motor sau chiar curățenie după ce ați stins un incendiu, aspiratoarele umede sunt excelente pentru serviciile de pompieri.

Cum funcționează un aspirator uscat

Aspiratoarele uscate sunt destinate numai curățării materialelor uscate. De obicei sunt capabile să lucreze atât pe covoare, cât și pe podele dure iar designul lor le face perfecte pentru aspirarea murdăriei și a prafului de pe podele dure, covoare, mobilier și tapițerie.

Pe măsură ce aspiratorul funcționează, trage aer în unitate unde depune praf și resturi fie într-un recipient, fie într-un sac, în funcție de model. Aerul trece, de obicei, printr-un HEPA sau alte filtre, unde impuritățile microscopice rămase sunt îndepărtate, astfel încât numai aerul curat să fie expulzat înapoi în spațiul dvs.

Top 5 utilizări pentru un aspirator uscat

Construite pentru a captura chiar și cele mai mici particule, aspiratoarele uscate precum Karcher sunt excelente pentru curățarea eficientă a celor mai dificile probleme. Indiferent dacă este utilizat pe șantier, acasă, într-un spital sau chiar în situații periculoase, există o opțiune pentru aproape orice situație. Aspiratoarele uscate sunt capabile să:

 • Întreținerea camerelor sensibile: Unele dintre cele mai puternice aspiratoare uscate dispun de filtrare cu particule fine pentru curățarea în zone sensibile, cum ar fi instalațiile de prelucrare farmaceutică, laboratoare, spitale și multe altele.
 • Curățarea spațiului de birouri și de vânzare: indiferent dacă curățați birouri sau magazine și alte medii de vânzare cu amănuntul, un aspirator comercial uscat este perfect pentru curățarea zilnică riguroasă a suprafețelor mari.
 • Curățarea după construcții: de la combaterea prafului și a murdăriei de la construcție până la îndepărtarea cuielor și șuruburilor care ar fi putut cădea pe jos, aspiratorul uscat este esențial pentru orice șantier.
 • Îngrijirea atelierelor: indiferent dacă aveți o instalație comercială de prelucrare a lemnului sau sunteți un pasionat de weekend acasă, aspiratoarele uscate sunt perfecte pentru curățarea prafului fin și așchilor de lemn de la prelucrarea lemnului.

Cum funcționează un aspirator umed / uscat

Aspiratoarele umede / uscate utilizează de obicei un sistem cu două camere care separă solidele și lichidele în două recipiente diferite. Pe măsură ce resturile sunt aspirate în aspirator, acestea se deplasează de-a lungul unui tub. Fluxul de aer scade, slăbind aderența aerului, astfel încât lichidul greu și murdăria să poată cădea în containere.

Mai multe aspiratoare umede și uscate au o funcție de suflare, care este excelentă pentru mutarea frunzelor și a altor resturi într-o grămadă, înainte de aspirarea acestora. Ce marca sa alegeti, dvs stiti cel mai bine!

Top 5 utilizări pentru aspiratoare umede / uscate

Indiferent dacă sunteți un specialist în restaurări, un agent de curățenie profesionist care caută o unitate mare pentru a face față oricărui loc de muncă sau un proprietar de locuințe care caută un aspirator compact, există ceva pentru dvs. Un aspirator umed / uscat este alegerea perfectă pentru cei care au nevoie de flexibilitate.

 • Curățarea podelei: Multe aspiratoare umede / uscate vin cu accesorii pentru curățarea pardoselilor din lemn de esență tare și pot fi folosite chiar și ca aspirator standard pentru curățarea tapițeriei și perdelelor.
 • Curățarea apei: aveți o toaletă supraîncărcată sau o conductă care s-a spart sub chiuvetă? Un aspirator umed și uscat este excelent pentru a rezolva problemele de apă acasă.
 • Curățarea covoarelor: Aplicați un detergent delicat pe covor și folosiți aspiratorul pentru a îndepărta petele. Chiar si un aspiratorul Karcher poate fi folosit atat pentru casa, cat si pentru masina ta.
 • Scoateți-l afară: trebuie să strângeți frunzele și să curățați trotuarele? Indiferent dacă suflați frunze într-o grămadă sau scoateți murdărie de pe alee, un aspirator umed / uscat vă poate ajuta.

Comentarii

comentarii