Asta ne intereseaza pe toti- Aparat de stocare a celulelor stem, la Timişoara

  • La Spitalul  “Louis Ţurcanu” a avut loc astăzi predarea noului aparat de stocare a celulelor stem, achiziţionat în urma spectacolului caritabil „Oscar şi Tanti Roz” organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Timişoarei, în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Artmedia” şi cu sprijinul Organizaţiei „Salvaţi copiii” şi al Operei Naţionale din capitala Banatului.

    Echipamentul, în valoare de 14.200 de euro, va fi utilizat în cadrul secţiei de transplant medular din unitatea medicală, ceea ce va da micilor pacienţi suferinzi de leucemie şansa de a beneficia de un tratament adecvat.
    „Anul acesta a fost declarat, în Patriarhia Română, Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, motiv pentru care ne-am gândit, încă din toamna anului trecut, să punem la punct o acţiune care să aibă o finalitate concretă şi să fie într-adevăr de un real folos pentru copiii de la Spitalul “Louis Ţurcanu”, din oraşul nostru. Astfel, cu binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu sprijinul Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, am demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de stocare a celulelor stem, absolut necesar în tratamentul copiilor bolnavi de leucemie. Centrul eparhial din Timişoara a contribuit cu suma de 10.000 de lei, iar apoi numeroşi oameni de suflet ni s-au alăturat în acest demers”, a menţionat părintele consilier Zaharia Pereş.
    Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României.

  • preluare www.renasterea.ro

Comentarii

comentarii