ATENTATE TERORISTE IN PARIS.Cel puţin 30 de morţi. În paralel, luare de ostatici. Preşedintele, evacuat

Cel puțin 30 de persoane au murit, iar alte aproximaiv 60 au fost luate ostatice într-o sală de concerte, în urma unor multiple atacuri armate, în centrul Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Președintele francez, Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat, notează BBC. Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză. Update ora 2:30 – cel putin 140 de morti la Paris.
http://bcove.me/ofmxq31o
poza3
foto5
poza4
poza
UPDATE 12.50: Președintele francez Francois Hollande a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul Franței. Într-o scurtă alocuțiune susținută, înainte de începerea ședinței Consiliului de Securitate, Hollande a precizat că face un apel la francezi pentru a rămâne calmi.
poza1
UPDATE 12.46: Președintele Barack Obama a susținut, la Casa Albă, declarații de presă: „Suntem în contact cu oficialii francezi. Situația e încă în desfășurare. Ironia face că în cursul zilei am vorbit despre aceste aspecte ale amenințării teroriste cu ocazia reuniunii G20. Este o situație cutremurătoare. Am trecut și noi prin asemenea episoade”.
poza3
UPDATE 2.07: Oficiali citaţi de AP susţin că în interiorul clubului Bataclan este „carnagiu”, pentru că atacatorii au aruncat cu explozibili către persoanele ţinute ostatice. Se aşteaptă ca numărul persoanelor decedate să crească.

UPDATE 1.57: Doi dintre atacatorii care țineau ostatice 100 de persoane în sala de concerte Bataclan au fost uciși, potrivit Reuters.

UPDATE 1.49: Atacurile au avut loc în șapte locații diferite, potrivit France 24.

UPDATE 1.28: Mai multe împușcături au fost auzite în apropierea sălii de concerte Bataclan, potrivit Reuters.

Atac armat Paris. Martor: „E un măcel! N-am mai văzut aşa ceva!”

UPDATE 1.26: Cinci explozii au fost auzite, în apropierea sălii de concerte Bataclan, relatează un martor, pentru Reuters.

UPDATE 12.37: Potrivit Reuters, un alt atac armat are loc la mallul Les Halles din Paris.

UPDATE 12.34: Potrivit BFMTV, 60 de persoane au decedat.

UPDATE – Franta și-a inchis frontierele și a fost decretata STAREA DE NECESITATE

UPDATE, 12.20: Potrivit unor imagini care au început să circule pe Twitter, mai multe cadavre de pe străzile de lângă sala de concerte Bataclan, unde se desfăşura un concert rock, au fost acoperite cearşafuri aruncate de la balcoane.

UPDATE: Oficiali americani din domeniul securității cred că atacurile au fost coordonate, notează Reuters.

UPDATE: Reuters anunță 30 de morți.

UPDATE: Potrivit unor surse din cadrul poliţiei franceze, cel puţin 60 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte, notează Mediafax.

UPDATE: Persoane înarmate au luat mai mulţi ostatici în sala de concerte Bataclan din Paris, unde se desfăşura un concert rock, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

UPDATE: Potrivit AFP, 15 au murit în atacurile din apropierea sălii de concerte, iar trei în apropiere de Stade de France.

UPDATE: Persoanele înarmate au luat mai mulţi ostatici într-o sală de concerte din arondismentul 11 al Parisului, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

UPDATE: Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

UPDATE: Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franţei şi Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate. În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan, potrivit Mediafax.

Un jurnalist de la BBC, care se află la restaurantul Petit Cambodge, a declarat că a văzut zece persoane grav rănite. Potrivit acestuia, poliția se află la fața locului și a securizat zona.

Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul, vineri seară, în mai multe locuri din Paris. Cel puțin unul dintre ei a tras în interiorul restaurantului Petit Cambodge, aflat în cel de-al 11-lea district al Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în afara unui bar, în apropiere de Stade de France.

Un martor a declarat pentru ziarul Liberation că a auzit peste 90 de împușcături.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/atac-armat-si-explozii-la-paris_1830104.html#ixzz3rPix5p9e
Follow us: @realitatea on Twitter

Comentarii

comentarii