ATENTIE MARE APICULTORI – REINCEPE DEZINSECTIA LA RESITA – PRTOTEJATI-VA ALBINELE

Primăria Municipiului Reşiţa informează cetățenii asupra programării celei de-a doua etape de combatere a țânțarilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muştelor și a căpuşelor, în 28 și 29 iulie 2016, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează :

· În data de 28.07.2016, între orele 18:30- 21:00
· În data de 29.07.2016, între orele 06:30- 09:00
Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează :
· În data de 28.07.2016, începând cu orele 21:00
· În data de 29.07.2016, începând cu orele 06:30.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde:

I. Tratamente de la sol
– se vor efectua pe toate suprafeţele verzi ale municipiului, maluri de râu, liziera pădurii, principalele artere de circulaţie, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.

II. Dezinsecție aeriană.

Apariția acestor vectori este cauzată de schimbările climatice din ultima perioadă, semnalate la nivel global, și, împlicit, la nivelul municipiului Reșița (nivelul ridicat al precipitațiilor și temperaturile ridicate care au determinat condiții favorabile de înmulțire a muștelor, a țânțarilor și a altor insecte dăunătoare).
Substanţele, folosite în procesul de combatere a dăunătorilor, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.
Rugăm apicultorii să ia măsurile specifice de prevenire a intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Reşiţa recomandă tuturor instituțiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de proprietari și persoanelor fizice să execute operațiuni de dezinsecție, pe cât posibil, concomitent cu acțiunea generală demarată de administraţia publică locală. În acest mod, se va evita retragerea țânțarilor în zonele netratate, cunoscând faptul că tendința insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecția nu a fost efectuată.

În perioada acțiunilor de dezinsecție, recomandăm cetățenilor ca, în seara zilei de 28 iulie 2016, între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarilor etc., când este semnalată prezența utilajelor care efectuează dezinsecția terestră.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii