Atentie parinti la ce fac copiii vostrii pe telefon sau calculator

Nu s-a întâmplat în Caraș Severin, dar este valabil oriunde în țară. Se poate întâmpla oriunde părinții nu-și spupraveghează copiii îndeajuns.

Atentie parinti la ce fac copiii vostrii pe telefon sau calculator. La data de 26.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.A.I., în vârstă de 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de pornografie infantilă și șantaj.

În cauză s-a stabilit că, în perioada noiembrie-decembrie 2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a determinat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 15 ani, să realizeze o serie de fotografii și filmări cu caracter sexual explicit și să i le expedieze prin intermediul unui sistem informatic mobil. Ulterior, acesta a constrâns persoana vătămată să realizeze și să îi expedieze fotografii și filmări cu organele sale genitale, având un comportament sexual explicit, sub amenințarea cu darea în vileag a materialelor video compromițătoare deținute anterior.


La data de 25.05.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate mai multe sisteme informatice.
La data de 26.05.2020, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului A.A.I. pentru o perioadă de 30 de zile.

Atentie parinti la ce fac copiii vostrii pe telefon sau calculator. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii