AdministratieUtilitare

Atenție români- Roșu la unguri

cod rosu ungariaMeteorologii au emis o avertizare cod ROŞU de viscol. Ce sunt sfătuiţi românii care pleacă în călătorie.

Vremea se strică şi la noi în ţară, după câteva zile de temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Însă în Ungaria situaţia este mult mai gravă, iar meteorologii au emis o avertizare cod ROŞU de ninsori.
Imediat după aceasta Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care îi avertizează pe românii care trebuie să plece în călătorie în ţara vecină.
„Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Ungaria, asupra faptului că , Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie anunţă pentru vineri, 18 ianuarie 2013, cod roşu de viscol şi vânt în judeţele Veszprem şi Vas din vestul Ungariei şi cod portocaliu de viscol în restul judeţelor din vestul şi sud-vestul Ungariei. În restul judeţelor din Ungaria, cu excepţia judeţelor Heves, Nograd şi Pest, se anunţă cod galben de ninsoare, vânt şi pe alocuri ploaie îngheaţă. Poliţia solicită participanţilor în trafic să circule cu atenţie pe porţiunile de şosea acoperite cu zăpadă şi gheaţă”
O situaţie asemănătoare se petrece şi în Slovenia, unde din cauza ninsorilor, mai multe drumuri au fost închise, iar traficul rutier este restricţionat pe mai multe porţiuni de drum.
Aşadar, dacă trebuie să plecaţi către aceste două ţări, ar trebui să vă interesaţi din vreme de starea drumurilor din cele două ţări

Comentarii

comentarii