Atenție șoferi! Polei în Valea Almăjului VIDEO

Străzile și trotuarele din localitățile din Valea Almăjului, s-au transformat în adevărate patinoare din cauza poleiului format la nivelul solului în urma ploii căzute.
De câteva zile, zona Văii Almăjului este afectată de fenomenele meteorologice. Săptămână trecută, din cauza zăpezii au căzut firele electrice cauzând întreruperi de energie frecvente. Copacii s-au rupt afectând circulaţia pe DN57B. Au urmat câteva zile de ger, iar mai apoi, a început ploaia care a înghețat la contactul cu solul îngheţat și care pune în pericol circulația mașinilor și a pietonilor în toată Valea Almăjului.

Șoferii și pietonii care au circulat prin Lapusnic, au făcut un adevărat balet deoarece toate străzile și trotuarele au devenit adevărate patinoare. Carosabilul era ca sticla, abia te mai puteai tine pe picioare. Mari probleme au avut si autoturismele, cu toate că sunt echipate corespunzător şi au cauciucuri de iarnă. 

Administrația locală a scos un plug cu care a mai îndepărtat zăpada bătătorită din unele locuri de pe carosabil. In rest, fiecare a intervenit in fata caselor cu sare, rumegus sau cenusă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de fenomene periculoase. În Caraș Severin, în zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului. În zonele joase de relief, temporar se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza poleiul.
Un reportaj de Adi Neagu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments