Atentiune! Nu va jucati cu apa termala de la Herculane – La un pas de tragedie

Nu vă jucaţi cu apă termală de la Herculane. Folosită fără indicaţii precise, apa termala sulfuroasa din izvoarele de la Băile Herculane, pot deveni periculoase. Mai ales pentru copii. De fapt, copiii nu au voie în apă sulfuroasă. Poate opri creşterea. Aproape că nu este izvor pe marginea căruia să nu fie o cruce – dovada că acolo au murit oameni. Sunt pe gratis, sunt ,,la liber” dar sunt şi periculoase. Pe timpul misiunii de patrulare a jandarmilor din cadrul Postului Herculane, în zona „7 Izvoare”, aceștia s-au autosesizat în momentul în care au văzut mai multe persoane staționate pe marginea drumului, în jurul unei persoane întinse pe partea carosabilă.

O fetiță în vârstă de 13 ani, din județul Caraș-Severin, venită în stațiune împreună cu familia, a dorit să-și petreacă timpul liber în una din cădițele cu apa termală, dar după aproximativ două minute, tinerei i s-a făcut rău.

Jandarmii au solicitat imediat o ambulanță la fața locului, iar până la sosirea echipajului au reușit să o liniștească pe tânără, să o hidrateze și să îndepărteze la o anumită distanță persoanele curioase.

Nu va jucati cu apa termala de la Herculane . După o intervenție de aproximativ 30 de minute oferită de echipajul medical, minora si-a revenit, nefiind nevoie de transportarea sa la o unitate medicală.

Comentarii

comentarii